Bewijs van Wiebes in dividendmemo 'deugt niet'

Print
Bewijs van Wiebes in dividendmemo 'deugt niet'

Afbeelding: ANP

Het bewijs waarmee toenmalig staatssecretaris Eric Wiebes in de formatie de afschaffing van de dividendbelasting bepleitte, deugt niet. Die conclusie trekt RTL Z. Er zouden meerdere onjuiste en misleidende beweringen zijn gedaan.

Volgens de zakelijke zender van RTL schreef Wiebes een omstreden partijmemo voor de VVD, waarin de claims worden gedaan. "Dit is de volgende aanwijzing dat het besluit de dividendbelasting af te schaffen is genomen op onjuiste gronden."

Hoofdkantoor
In de memo noemt Wiebes bedrijven die zouden overwegen hun hoofdkantoor te verplaatsen uit Nederland, maar volgens RTL Z klopt de argumentatie van de bewindsman niet.

Zo zou Wiebes ten onrechte de conclusie trekken dat farmaceut Mylan wegens de dividendbelasting haar hoofdkantoor niet in Nederland plaatste. "Sterker nog, het beschrijft hoe Mylan een complexe juridische truc uithaalt om een Nederlandse NV te worden."

Ook claims van Wiebes over onder meer chemiereus LyondellBasell en Fiat Chrysler kloppen niet, zegt RTL Z.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen