Flinke rookontwikkeling bij brand op industrieterrein

Print
Bij een grote brand op industrieterrein Beatrixhaven in Maastricht komen dikke, zwarte rookwolken vrij.

Volgens de brandweer stond een onbekende hoeveelheid rubber afval in brand, afkomstig van het bedrijf Rubber Resources aan de Schoenerweg. De brand brak vrijdag rond 19.00 uur door nog onbekende oorzaak uit. Er raakte niemand gewond.

Rook
De brandweer bestrijdt het vuur met groot materieel. De rook trekt naar een of meer woonwijken en is tot in de verre omgeving te zien, zelfs tot in het Belgische Genk. De hulpdiensten vragen mensen die onder de rook wonen ramen en deuren dicht te houden en de ventilatie uit te zetten.

Stankoverlast
Even na acht uur gaf de brandweer het sein 'brandmeester'. Met shovels wordt de smeulende massa rubberafval uit elkaar getrokken om snel afblussen mogelijk te maken. Daardoor kan de stankoverlast volgens de brandweer nog een tijd lang aanhouden.


Foto: Nifoma


Foto: Focuss22

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen