Flinke rookontwikkeling bij brand op industrieterrein

Print
Bij een grote brand op industrieterrein Beatrixhaven in Maastricht komen dikke, zwarte rookwolken vrij.

Volgens de brandweer stond een onbekende hoeveelheid rubber afval in brand, afkomstig van het bedrijf Rubber Resources aan de Schoenerweg. De brand brak vrijdag rond 19.00 uur door nog onbekende oorzaak uit. Er raakte niemand gewond.

Rook
De brandweer bestrijdt het vuur met groot materieel. De rook trekt naar een of meer woonwijken en is tot in de verre omgeving te zien, zelfs tot in het Belgische Genk. De hulpdiensten vragen mensen die onder de rook wonen ramen en deuren dicht te houden en de ventilatie uit te zetten.

Stankoverlast
Even na acht uur gaf de brandweer het sein 'brandmeester'. Met shovels wordt de smeulende massa rubberafval uit elkaar getrokken om snel afblussen mogelijk te maken. Daardoor kan de stankoverlast volgens de brandweer nog een tijd lang aanhouden.


Foto: Nifoma


Foto: Focuss22

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen