Coalitie wil Gennep naar hoger plan tillen

Print
Coalitie wil Gennep naar hoger plan tillen

Afbeelding: Maasduinen Centraal

Gennep - De drie partijen CDA, SP en VVD gaan er de komende vier jaar voor zorgen dat de gemeente Gennep sociaal en economisch naar een hoger plan wordt getild.

Dat is de belofte die de nieuwe coalitie doet in haar coalitieakkoord. Met Janine van Hulsteijn (VVD), Peter Lucassen (SP) en Rob Peperzak (CDA) als wethouders moet Gennep nog meer een een gemeente worden waar het goed wonen, werken en recreëren is.

Ambitieus
De coalitie presenteerde op Koningsdag haar ambitieuze plannen in het oude stadhuis van Gennep. Inwoners van alle kernen mogen erop rekenen dat de nieuwe club over vier jaar een aantal zaken geregeld heeft. Gennep zal leefbaarder, socialer, veiliger, bruisender, duurzamer en klantgerichter zijn. 

CDA, SP en VVD hadden in hun verkiezingsprogramma een aantal partij-specifieke wensen. Grote delen daarvan zijn opgenomen in het nu gepresenteerde bestuursmenu.  

Overige partijen
De drie partijen die samen de coalitie vormen zijn ervan overtuigd dat de gekozen richting ook de overige partijen in de gemeenteraad zal aanspreken. D66 (3 zetels) en PvdA (2 zetels) krijgen volgens de coalitie voldoende handvatten geboden om aan te haken in een constructieve samenwerking.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Je las zojuist een gratis artikel, maar niet al onze journalistiek is gratis. Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen in de vorm van nieuws, achtergronden, analyses en opinie.

Onze verslaggevers zijn 24/7 bezig met het schrijven van deze verhalen. Zodoende geven we duiding aan het nieuws en helpen we jou met het vormen van een mening.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen