Vraagtekens rond mishandeling Ethiopische jongen in Echt

Print
Vraagtekens rond mishandeling Ethiopische jongen in Echt

Afbeelding: iStock

In Echt is ophef ontstaan na een melding over een mishandeling van een Ethiopische jongen in een plaatselijke horecagelegenheid.

De 19-jarige jongen zou zonder aanleiding door vier of vijf mannen in elkaar zijn geslagen, meldt Susan Kessels uit Echt op Facebook. Haar oproep aan getuigen om zich te melden, is al bijna zeshonderd keer gedeeld.

Verschillende versies
Kessels zegt de jongen te kennen. “Hij doet geen vlieg kwaad.” Verder wil ze echter nog niet op de kwestie ingaan, omdat ze nog met de horecagelegenheid in overleg is over het inzien van de bewakingsbeelden. Een medewerkster van die zaak zegt dat daar pas uitsluitsel over komt als haar baas over enkele dagen terug is. Er doen volgens haar meerdere versies de ronde over de mishandeling.

Afspraak aangifte
Een woordvoerster van de politie laat weten dat de zaak wel is gemeld, en dat er een afspraak is gemaakt voor het doen van aangifte komende week. Inhoudelijk is bij de politie nog niets bekend over de zaak. “We zijn er die nacht niet bij geweest of bij geroepen,” meldt een woordvoerster.