Verstappen pakt vijfde tijd in kwalificatie Bakoe

Print
Max Verstappen start de Grand Prix van Azerbeidzjan zondag vanaf plaats 5. Op poleposition staat Sebastian Vettel, die met zijn derde pole op een rij beide Mercedessen opnieuw achter zich liet.

In Azerbeidzjan bleef Daniel Ricciardo, de Australiër in vorm, teamgenoot Max Verstappen nipt voor met 0,08. Het leverde Ricciardo, winnaar in China en vorig jaar in Bakoe, een startplaats op de tweede startrij op. Als vierde rijdt hij morgen weg op het stratencircuit van Bakoe. Verstappen start als vijfde.

Vettel
Koning van de kwalificatie bleek wederom Sebastian Vettel, die met zijn derde pole op een rij weer de Mercedessen van de poleposition afhield. In 1.41,498 bleef de Duitser Lewis Hamilton 0,18 seconde voor, Valtteri Bottas volgde als derde op 0,34. Ricciardo en Verstappen volgden op vier tiende van Vettel.

Na een moeilijke seizoenstart en ook weer een crash in de eerste vrije training was de opdracht voor Verstappen een foutloze kwalificatie te rijden. Daar voldeed hij prima aan. In tegenstelling tot Ferrari-Fin Kimi Räikkönen, die na een slippertje tevreden moest zijn met een zesde plaats, achter de Red Bulls.

Intense race
Sebastian Vettel: "De auto voelde geweldig, ik wist dat ik een heel snel rondje neer kon zetten. Maar wat dit betekent voor morgen? Hier in Bakoe kan alles gebeuren. Ik weet zeker dat het weer een intense race gaat worden."

Mercedes won dit seizoen nog geen race. En Lewis Hamilton een beetje kennende gaat dat aan hem knagen. Op de persconferentie na afloop van de kwalificatie ging het er nog even over. "Ferrari is heel dominant, de laatste races. Red Bull ziet er ook heel veelbelovend uit. Echt geen idee hoe dat morgen uit gaat pakken. We zijn zelf een beetje aan het stoeien, dit weekeinde. Het is work in progress bij ons nu. Maar dat we er dicht op zitten, is in elk geval positief. Het is lastig inhalen hier, maar dat is het tegenwoordig overal ter wereld."

Gewacht
Verstappen was niet helemaal tevreden over zijn kwalificatie op het stratencircuit. "Ik denk dat ik te lang heb gewacht met mijn snelste ronde", zei hij voor de camera van Ziggo Sport. "Daardoor waren mijn banden te veel afgekoeld.¨ Op de vraag of hij iets voorzichtiger gaat rijden na zijn crashes in de laatste wedstrijden gaf hij niet echt antwoord. "Ik wil gewoon in de punten rijden", zei Verstappen.