Weinig verrassingen in college Venlo

Print
Weinig verrassingen in college Venlo

Het stadhuis van Venlo. Afbeelding: De Limburger

Venlo - Het Venlose college bestaat de komende vier jaar uit zes wethouder. Frans Schatorjé en Ad Roest nemen namens EENLokaal zitting in het nieuwe college. Erwin Boom (PvdA), Alexander Vervoort (SP), Marij Pollux (GroenLinks) en Sjors Peeters (50Plus) completeren het college.

De portefeuilleverdeling wordt later bekendgemaakt.

Verrassingen
Veel verrassingen kent de samenstelling niet. Frans Schatorjé (60) is zit vanaf 2010 in de gemeenteraad van Venlo waar hij fractievoorzitter was van de LokaleDemocraten. Voor die partij was hij ook twee keer lijsttrekker net als voor de fusiepartij EENLokaal afgelopen verkiezingen.

Onderhandelaar
Ad Roest is voorzitter van EENLokaal en drukte de afgelopen weken als onderhandelaar nadrukkelijk zijn stempel op de coalitievorming. Erwin Boom (36) werd in 2014 in de gemeenteraad gekozen, werd in 2015 fractievoorzitter en was de afgelopen verkiezingen de lijsttrekker van de PvdA. Alexander Vervoort (38) stond mede aan de basis van de heroprichting van de SP in Venlo en was in 2009 lijstrekker. In 2013 trad hij terug als politiek leider, maar bleef tot nu wel actief als raadslid.

Marij Pollux (62) zat van 2006-2011 in de gemeenteraad van Venlo en was partijvoorzitter van GroenLinks. Afgelopen verkiezingen werd opnieuw gekozen in de gemeenteraad. Sjors Peeters zat van 2006 tot 2009 voor de PvdA in de gemeenteraad en werd de laatste verkiezingen voor 50Plus gekozen.

De wethouders worden zoals het er nu uitziet op 16 mei in een speciale raadsvergadering geïnstalleerd.

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje