Springruiter Mel Thijssen Nederlands kampioen bij junioren

Print
Springruiter Mel Thijssen Nederlands kampioen bij junioren

Mel Thijssen tijdens een eerder optreden. Afbeelding: Lé Giesen

Dat het goed zit met de toekomst van de Limburgse springruiters werd dit weekend in Mierlo maar weer eens duidelijk.

Mel Thijssen uit Baarlo bleek uiteindelijk de beste van het stel bij de junioren (14 tot en met 18 jaar) en kroonde zich tot Nederlands kampioen. Lars Kersten kwam net tekort voor een zege bij de young riders (16 tot en met 21 jaar).

Mel, het 17-jarige zusje van Sanne Thijssen en de dochter van Leon Thijssen, reed zaterdag twee foutloze rondes waardoor ze uiteindelijk de eveneens uit Limburg afkomstige Kim Mestrom met een minuscuul verschil klopte. De 15-jarige Beau Schuttelaar uit Tegelen werd vijfde.

Andere
Lange tijd zag het er overigens naar uit dat een andere Limburger met de zege aan de haal zou gaan. Na de donderdag en vrijdag was Lars Kersten namelijk nog foutloos. Hij maakte zaterdag echter in beide omlopen een springfout waardoor Kersten wegzakte naar plek acht. Een plekje achter zijn tweelingbroer Niels.

Foutloos
Bij de young riders deed Lars Kersten ook lang mee om de eindzege. De donderdag opgelopen achterstand kon hij ondanks drie foutloze rondes niet meer goedmaken, waardoor Kersten genoegen moest nemen met een tweede plek achter Megan Laseur. Sanne Thijssen werd vierde.

Zondag staan nog de laatste twee onderdelen bij de senioren op het programma.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen