Verstappen: 'Ik heb niets aangepast aan mezelf'

Print
Verstappen: 'Ik heb niets aangepast aan mezelf'

Max Verstappen Afbeelding: AFP

Max Verstappen leek gematigd tevreden na afloop van de kwalificatie voor de GP van Bakoe. De coureur van Red Bull reed de gehele tijd voor zijn teamgenoot Daniel Ricciardo, maar moest hem op het einde voor laten. Toch leek het een vlekkeloze middag te zijn voor de Nederlander.

Verstappen wilde niet te veel kwijt over de kritiek die hij kreeg na zijn 'druistige' race in China, waarin hij op weg leek naar P1, maar uiteindelijk botste met Sebastian Vettel. "Ik heb niets aangepast aan mezelf", zei hij tegenover Ziggo Sport. 

Koud
Over Q1 was hij redelijk tevreden. "Dit circuit is gokken, zeker met een eventuele slipstream in de laatste sector. Maar ik heb bijna de hele tijd alleen gereden. Maar in de laatste run waren de voorbanden wat te koud, dat was jammer. We wachten namelijk wat langer, zodat er andere coureurs voor me waren, maar daardoor verloren we wat temperatuur."

De start op de rode band ziet hij niet per se als een voordeel. "Iedereen start volgens mij op de rode band, behalve Kimi (Räikkönen, red.), dus dat maakt niet veel uit. Maar we kunnen in elk geval redelijk lang door."

Punten
Op de vraag hoe hij zondag gaat racen: "Gewoon als mezelf. Punten? Ja, die wil ik ook."

Ook de harde wind in Azerbeidzjan kan nog wel eens een factor gaan worden. "Hij staat morgen in dezelfde richting als vanmorgen, maar nog niet zo extreem. We gaan het zien met het weer."