Fortuna Sittard na 16 jaar terug in Eredivisie

Print
Fortuna Sittard speelt volgend seizoen in de Eredivisie. Op de laatste speeldag van de competitie werd Jong PSV in eigen huis geklopt: 1-0.

11.787 toeschouwers - van wie velen al uren rond het stadion hingen - gaven de spelers een kippenvelwaardig welkom terwijl het clublied klonk: ‘Nao veure!’ Precies wat Fortuna in de eerste helft deed. Het dwong Jong PSV terug en kreeg verschillende mogelijkheden de score te openen.

Bekijk alles nog eens in ons liveblog

Finn Stokkers schoot de zacht in en Lars Hutten kopte net naast. Een poeier van Perr Schuurs werd al geteld, maar keeper Luuk Koopmans ranselde de bal uit de bovenhoek. 0-0 bij rust, maar goed nieuws kwam uit Zuid-Holland. Dordrecht maakte daar net de 2-0 tegen NEC, de enige club die Fortuna nog van directe promotie af kon houden.

Longread: Hoe Fortuna uit een ongekend diep dal kwam

Voorsprong
Fortuna wilde de ontwikkelingen in Dordrecht niet afwachten en kwam na rust razendsnel op voorsprong. Finn Stokkers deed het volgepakte stadion ontploffen. Bij de tweede paal kopte hij een vrije trap binnen van Todd Cantwell, die even later per brancard geblesseerd van het veld ging.Even was Fortuna daarna behalve promovendus ook kampioen. De penalty die Kelechi Nwakali namens MVV binnen schoot tegen Jong Ajax werd met groot gejuich ontvangen in Sittard. Zes minuten later hadden de Amsterdammers echter alweer orde op zaken gesteld.

Ajax
In Sittard werd niet meer gescoord. Door de minimale zege is Fortuna zeker van een plek in de eredivisie volgend seizoen. Dat NEC van de achterstand nog een gelijkspel maakte, deed daar niks aan af. Jong Ajax kroonde zich tot kampioen.

'wid': '_1467261', 'uiconf_id': '38081591', 'cache_st': '1406844806', 'entry_id': '1_oalogh4q' });