Belgische verpleger verdacht van doden 21 patiënten

Print
Belgische verpleger verdacht van doden 21 patiënten

Archiefbeeld ter illustratie Afbeelding: iStock

Het parket van het Belgische Namen heeft een verpleegkundige laten oppakken die in verband wordt gebracht met 21 verdachte sterfgevallen. Volgens Belgische media is de man opgepakt op verdenking van doodslag en vergiftiging.

De zaak kwam aan het rollen toen de familie van een van de overleden personen een klacht indiende. Volgens een bron bij het onderzoek werd toen ontdekt dat die persoon, die daarvoor in prima conditie verkeerde, was overleden door een injectie met insuline.

Opgepakt
De verpleger is daarna opgepakt en wijst volgens zijn advocaat de beschuldigingen af. De man werkte in een verpleeghuis in Meux ten noorden van de stad Namen. Daar zouden ook de meeste verdachte sterfgevallen zijn geregistreerd.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen