MVV verliest van kampioen Jong Ajax

Print
MVV verliest van kampioen Jong Ajax

Afbeelding: ANP

MVV heeft zijn laatste wedstrijd in de competitie verloren van Jong Ajax. De Amsterdamse talentenploeg werd door de 2-1 kampioen van de eerste divisie. Voor MVV maakte de nederlaag niet heel veel uit. Het zakte wel een plek en speelt dinsdagavond in thuis tegen Almere City in de play-offs.

Jong Ajax wist dat het met een zege kampioen zou worden in de eerste divisie en mikte in het duel tegen MVV duidelijk op een vroege voorsprong. De Amsterdammers waren de baas in de openingsfase en kregen binnen vijf minuten twee kopkansjes met Mateo Cassierra en Dennis Johnsen voor het doel van Michael Verrips.

Zwak
De drang naar voren, leverde MVV in de tegenaanval een mogelijkheid op. Na 11 minuten kwam MVV ook voor het eerst in de gelegenheid om doelman Dominik Kotarski te testen. Dogan Golpek werd weggestuurd en had de mogelijkheid om naar Joeri Schroijen of Jonathan Okita af te spelen. De vleugelspeler schoot zelf op doel. Het schot was echter te zwak en in het midden van het doel.

Na een kwartiertje was de Amsterdamse storm ietwat gaan liggen en nam MVV brutaal het voortouw in de hoofdstad. Het leidde in de negentiende minuut was een harde, lage pegel van Kelechi Nwakali bijna te machtig voor Kotarski. De Ajax-doelman kon de bal niet klemvast houden. Hij kon vervolgens nog maar net op tijd een rebound voorkomen.

Gevaarlijk
Ajax bleef wel gevaarlijk. Cassierra was in de 22ste minuut razendsnel weg en ging alleen op het doel van Michael Verrips af. De Colombiaanse goaltjesdief tikte de bal net naast. De Ajax talenten lieten een sterker slot van de eerste helft noteren. Ze drongen MVV een aantal keer terug in het eigen zestienmetergebied. Het echte gevaar werd telkens afgewend.

86 seconden na de rust kon Michael Verrips zich onderscheiden. Een kopbal van Che Nunnely leek zo de kruising in te vliegen. De MVV-doelman pakte de bal na een katachtige sprong klemvast. Ook in de 50ste minuut waren de Amsterdammers dichtbij. Een schot van Luis Orejuela zeilde net langs het doel. Teun Bijleveld was twee minuten later net zo dichtbij. Een stiftje ging rakelings voorlangs.

Voorsprong
MVV kwam tegen de verhouding in op voorsprong. Mateo Cassierra hield Christophe Janssens vast tijdens een hoekschop van MVV en de scheidsrechter legde de bal op de stip. Kelechi Nwakali faalde niet en schoot goed binnen. Zes minuutjes later was de stand omgedraaid en stond Jong Ajax op voorsprong. Invaller Kaj Sierhuis kon drie minuten na de strafschop een voorzet van dichtbij binnen tikken. Weer drie minuutjes later schoot Cassierra hard binnen. En de wedstrijd was gespeeld. MVV kon nauwelijks meer aandringen. De Amsterdammers drongen nog wel behoorlijk aan. De verdediging van MVV had de handen vol aan de rappe Ajax-aanval, maar bleef in het slot overeind.

Al geplaatst
MVV zakte door deze nederlaag naar de tiende plaats in de ranglijst. Heel veel maakte dat niet uit, omdat de ploeg van Ron Elsen sowieso al was geplaatst voor de play-offs. MVV speelt dinsdag tegen Almere City. Zaterdag is de return.