Emoties lopen hoog op in spelersgroep en staf Fortuna

Print
Emoties lopen hoog op in spelersgroep en staf Fortuna

Lars Hutten (rechts) met doelpuntmaker Finn Stokkers. Afbeelding: ANP/Marcel van Hoorn

Middenvelder Lars Hutten en teammanager Sjra Philippen, beiden hebben ze diepe dalen gezien en moeten overwinnen om Fortuna Sittard te zien promoveren naar de eredivisie.

Daarom was de ontlading groot na het laatste fluitsignaal van arbiter Ed Janssen.

Als er iemand een lange neus zou kunnen trekken naar de vertrokken trainer Sunday Oliseh, dan is het Lars Hutten. De middenvelder wilde meteen na het promotieduel tegen; Jong PSV echter niet verbaal uithalen naar de Nigeriaanse oefenmeester die hem niet zag staan.  Pas onder de nieuwe trainer Kevin Hofland ging hij spelen.

Longread: Hoe Fortuna uit een ongekend diep dal kwam

Goede rol
"Daar ben ik niet mee bezig. Het is nu alleen maar feesten. Ik ben blij dat ik uiteindelijk een goede rol heb kunnen spelen bij deze prachtige club. Met mijn ervaring heb ik de ploeg wat rust kunnen geven op bepaalde momenten. En links en rechts nog een belangrijk doelpunt kunnen maken. Of ik komend seizoen in de eredivisie ga spelen? Daar gaan we het binnenkort over hebben. Eerst een feestje bouwen en genieten, want geloof maar dat Sittard de komende drie dagen op zijn kop zal staan. De fans hebben vandaag weer aangetoond  dat het voetbal hier leeft, dat Fortuna bestaansrecht heeft."

Dalen
De man die bij Fortuna de afgelopen jaren door de diepste dalen is gegaan, is Sjra Philippen. Teammanager sinds mensenheugenis en geldschieter toen niemand nog een cent wilde geven voor de toekomst van de club.

"Ik ben zo blij, zo trots, ik heb er geen woorden voor. Wij hebben de kelder van de eerste divisie gezien en nu gaan we naar de eredivisie. Een ongelooflijk jaar, wat de ploeg, Isitan Gün en de technische staf dit seizoen hebben gepresteerd grenst aan het ongelooflijke."

Gedaan
Philippen heeft ook momenten gekend dat hij dacht dat het gedaan was met zijn club. "Jo Abelshausen en ik hebben dertien jaar geleden de club in leven gehouden, want toen was de club niet failliet maar erger dan failliet. We stonden op het punt om de stoelen in het stadion te verkopen, zo erg was het. We hebben er eigen geld in gestoken. Wat ben ik blij dat we nu weer eredivisie gaan spelen. Dat we dat nog mee hebben mogen maken. Ik zal niet zat worden, maar ik heb tegen mijn vrouw gezegd dat ze de komende drie dagen niet op mij hoeft te rekenen."