Twee gewonden bij schietpartij in Roermond

Print

Afbeelding: David Dunnaway

In Roermond zijn zondagmiddag twee mensen gewond geraakt bij een schietpartij.

Rond half vier werden bij een begraafplaats aan de Kitskensdal meerdere schoten gelost.

Traumahelikopters
Twee mensen werden geraakt en liepen verwondingen op. Een van hen zou er slecht aan toe zijn, al waren beide slachtoffers nog aanspreekbaar. Zeker vier ambulances, twee traumahelikopters en meerdere politiewagens kwamen vervolgens ter plaatse. De omgevng van de begraafplaats in de doorgaans rustige villabuurt werd afgesloten voor technisch onderzoek. 

Ruzie
Volgens enkele ooggetuigen kwam vlak voor het incident een auto met hoge snelheid aanrijden. Nadat de wagen tegen een boom was gebotst, zouden meerdere mensen zijn uitgestapt en zou er ruzie zijn ontstaan. Twee mannen namen een honkbalknuppel en werden vervolgens door twee anderen beschoten. De schutters sloegen vervolgens op de vlucht. 

Vluchtauto
Later op de middag sloot de politie ook een deel van de parkeerplaats van voetbalclub EMS aan de Eindstraat af. Daar werd onderzoek gedaan naar een auto, die volgens de politie mogelijk door daders is gebruikt om te vluchten.
 

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu