Partijvoorzitter Meyer: kritiek opgestapte SP’ers is ‘complete kolder’

Print
Partijvoorzitter Meyer: kritiek opgestapte SP’ers is ‘complete kolder’

Afbeelding: ANP

Verbijsterend en complete kolder. Zo kwalificeert SP-voorzitter Ron Meyer de kritiek aan zijn adres, afkomstig van de opgestapte gedeputeerde Daan Prevoo en vijf Limburgse Statenleden van de SP.

Meyer wilde de club alleen maar helpen toen die bij de leden onder vuur kwam te liggen, zegt hij zelf.

Bemoeienis
Het zestal stapte vrijdag plotseling op en zegde zelfs het partijlidmaatschap op. Ze vinden dat het bestuur, en dan met name de Heerlense Meyer, zich te veel bemoeit met de gang van zaken op het gouvernement. Ook zou Meyer Statenleden hebben aangespoord om Prevoo weg te sturen. “Complete kolder. Ik heb geen flauw idee waar ze dat vandaan halen”, zegt Meyer.

Hulp aangeboden
Drie weken geleden is er tijdens een partijbijeenkomst stevige kritiek geuit op de koers van de provinciale SP, legt Meyer uit. Prevoo was zelf bij dat deel van de vergadering niet aanwezig. “Fractievoorzitter Bram Schaminee kon de klappen opvangen.”

De dag erna is hij met Prevoo om tafel gegaan over die kritiek. “Ik heb meteen mijn hulp aangeboden omdat ik schok van hoe breed gedragen die was. Dat is in dit soort situaties de taak van een voorzitter. Het was een prettig gesprek met Prevoo. Ik kan me niet voorstellen dat hij dat anders heeft beleefd. We zijn handenschuddend uit elkaar gegaan. De dag erna kreeg ik nog een mail van hem, niks aan de hand. Maar vervolgens kreeg ik geen contact meer met hem. Ik weet niet wat er daarna gebeurd is.”

Lees ook: SP heeft weinig meer te willen na crisisweekend

Niet bereikbaar
Meyer heeft zijn oud-partijgenoten ook na hun vertrek niet meer gesproken.  “Ik heb het wel geprobeerd, maar ze zijn niet bereikbaar. Wat ik vermoed is dat ze niet kunnen omgaan met de kritiek. Maar dat hoort er nu eenmaal bij. Ik ben ervan overtuigd dat we hier uit hadden kunnen komen. Ik heb wel moeilijkere gevallen aan de hand gehad.”

Daan Prevoo en oud-fractievoorzitter Bram Schaminee waren zondag niet bereikbaar. 

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen