Noodweer trekt over Limburg, op veel plekken wateroverlast

Print

De brandweer in actie in de Riethstraat in Tegelen. Afbeelding: David Dunnaway

Stevige regen- en onweersbuien hebben zondagavond- en nacht in delen van Limburg wateroverlast veroorzaakt.

Vanaf een uur of elf trokken pittige buien vanuit het zuiden over de provincie. 

Hagelstenen
Dat ging gepaard met stevig onweer, dat de lucht bij vlagen op spectaculaire wijze deed oplichten. Uit onder meer Heerlen, Kerkrade, Landgraaf en Vaals kwamen meldingen van wateroverlast. Ook viel er hier en daar hagel, met name in Venlo en omgeving. Daar vielen hagelstenen met een omvang van 3,5 centimeter.

Zorgcentrum
Zo stonden er in Roermond huizen blank, en moest de brandweer bij een zorgcentrum in die stad uitrukken voor het overtollige water.
Ook in Kerkrade, Venlo, Tegelen en andere plaatsen liepen straten volledig onder. In Vaals had een hotel veel last van het noodweer.

Maand
In delen van Limburg is in twaalf uur tijd meer neerslag gevallen dan doorgaans in een maand tijd. Normaal valt in heel april gemiddeld over het land circa 44 millimeter. Nu kwam in Limburg en enkele andere regio's in een half etmaal 40 tot 50 millimeter naar beneden, meldt Weeronline.

Blank
Bij Zorgcentrum RCG in de Pollartstraat in Roermond was de receptie blank komen te staan. Voor de bewoners had dat echter geen gevolgen, laat locatiemanager Helen Aarts maandagochtend weten. "Doordat op het dak de waterafvoer geblokkeerd was, stroomde het water de receptieruimte in. De brandweer heeft ons kunnen helpen en de blokkade verholpen. Alleen de vloerbedekking is op dit moment nog nat, maar de receptie zelf kan weer gewoon gebruikt worden.”

Een woordvoerder van de brandweer laat weten dat het qua uitrukken voor wateroverlast verder rustig is gebleven in Midden-Limburg.

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje