Dit artikel is exclusief voor jou als abonnee van De Limburger te lezen
Dit artikel is voor abonnees. Verder lezen?

Hybride boeuf Stroganoff à la leentjebuur

Bon Appetit

Hybride boeuf Stroganoff, niet snel en niet slow... Afbeelding: De Limburger

Een leuke kooksport bij ons thuis is het stapelen van verschillende recepten van hetzelfde gerecht. Je maakt dus geen keuze maar kiest voor alles. Kan heel lekker uitpakken. Zoals bij deze hybride boeuf Stroganoff.

Het oudste recept dat ik heb van boeuf Stroganoff komt uit het boekje Bijzondere Rundvlees gerechten (Rebo), een vertaling van Rindfleisch von Chateaubriand bis zum Rostbraten uit 1989. Het boekje stamt uit een tijd dat kookboeken nog echt werden geschreven om basiskennis over te brengen en klassiekers uit de internationale keuken op begrijpelijke wijze uit te serveren in tekst en beeld.



Het is wellicht tekenend dat ik van Bijzondere Rundvlees gerechten geen naam van een auteur heb kunnen vinden ...