Bijzondere woontoren 'Manhattan' verrijst in Roermond

© De Limburger

Jazz City, het nieuwe stadsdeel rond het Designer Outlet in Roermond, vordert gestaag. Op de kop van de Maashaven verrijst binnenkort een woontoren met luxe appartementen.

Gertie Driessen

Nog deze zomer start fase twee van Jazz City in Roermond. Op de kop van de Maashaven naast het Designer Outlet verrijst Manhattan: een bijzonder gevormde toren met daarin 39 appartementen. De liefhebber kan kiezen uit vijf typen: van ‘Louis Armstrong’, een penthouse van 202 vierkante meter voor 8,5 ton tot een ‘Miles Davis’ van 118 vierkante meter voor dik vier ton. De verkoop, die in oktober vorig jaar van start ging, verloopt voorspoedig. Vijftien appartementen zijn verkocht, tien zijn in optie en er zijn er nog veertien beschikbaar. Vooral de penthouses bovenin zijn zeer in trek.

LandmarkDe woontoren wordt hét landmark van het nieuwe stadsdeel Jazz City. Aanvankelijk was op de kop van de Maashaven een hotel gepland, maar ontwikkelaar SDK Vastgoed - dochter van VolkerWessels - heeft het stedenbouwkundig plan aangepast en de hotelfunctie ondergebracht in het blok naast de woontoren.

Designer OutletDat gedeelte, Baton Rouge genaamd, verrijst in fase drie en bestaat behalve uit het hotel uit appartementen en winkels. Het betreft (vooralsnog) het laatste stukje uitbreiding van het Designer Outlet, dat er in de eerste fase van Jazz City een complete winkelstraat bijkreeg met daarboven honderd huurappartementen. Volgens de voorlopige planning zou Baton Rouge vanaf medio volgend jaar moeten verrijzen.

HorecaDaarna is er in het tweede kwartaal van 2020 nog een fase vier voorzien met appartementencomplex Three Brothers. Langs de Maashaven, waar zich inmiddels een makelaar in jachten heeft gevestigd, is ook de nodige horeca voorzien. Als Jazz City voltooid is, beschikt Roermond over een nieuw stadsdeel aan de andere kant van de N280. Met het Designer Outlet, cafés en restaurants, een flaneerboulevard en appartementen in diverse soorten en maten aan de waterkant.

IkeaVoor het eerste onderdeel van Jazz City, attractiepark Yumble dat medio 2015 al na vier maanden failliet ging, is nog steeds geen nieuwe bestemming gevonden, hoewel zich wel een aantal potentiële kandidaten heeft gemeld. Zo zou meubelgigant Ikea belangstelling hebben getoond maar de hal ongeschikt hebben bevonden. Een initiatief van SDK om de hal dienst te laten doen als podium voor een regionale kunstenaar gecombineerd met boekenverkoop, stuitte op een ‘nee’ van de gemeente. Verkoop van boeken valt niet onder de bestemming ‘leisure’. Een toelichting op dit plan wil niemand geven.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee