Honderden tijdelijke studentenkamers in Maastricht

Print
Honderden tijdelijke studentenkamers in Maastricht

Afbeelding: iStock

Met 329 studentenwoningen in bestaande gebouwen op het Annadalcomplex achter de Maastrichtse rechtbank denken universiteit en de gemeente Maastricht de piekvraag naar woonruimte met ingang van het studiejaar 2018-2019 op te kunnen vangen.

Over dat voorspelde huisvestingsprobleem schreven zowel universiteit als kameraanbieders de afgelopen maanden brieven.

Analyse van de markt voor studentenhuisvesting wees uit dat de grotere instroom van een nieuwe studentenlichting in 2017 tot een probleem leidde van tijdelijke aard, dat zich volgend studiejaar zal herhalen. Om te voorkomen dat het imago van Maastricht als studentenstad een krasje zou kunnen oplopen, hebben partijen zich de afgelopen tijd gebogen over een tijdelijke oplossing.

Vergunningen
Die ligt met name op het Annadalcomplex aan de Brouwersweg, waar zonder bestemmingsplanwijziging tijdelijke kamers zijn te realiseren. Inmiddels zijn vergunningen aangevraagd voor 17 zelfstandige woningen en 94 onzelfstandige (zonder keuken, badkamer).

Op korte termijn volgt de aanvraag voor nog eens 218 onzelfstandige ruimten. Verwachting is dat in augustus al 250 kamers beschikbaar zijn voor de nieuwe studenteninstroom.