Crisisoverleg na incidenten in azc Weert

Print
Crisisoverleg na incidenten in azc Weert

Afbeelding: De Limburger

Burgemeester Jos Heijmans van Weert belegt woensdag crisisoverleg over geweldsincidenten in en rond het asielzoekerscentrum in zijn gemeente.

Daarbij zijn niet alleen justitie en politie aanwezig, maar ook de IND, marechaussee, het COA en de Dienst Terugkeer en Vertrek.

Heijmans: "Het is al een poos onrustig in het azc, dat kan zo niet verder. Vorige week hebben we al een extra veiligheidsoverleg gehad.maar naar aanleiding van de nieuwe incidenten hebben we een nieuw en uitgebreider overleg."

Vechtpartij
Donderdag was er een vechtpartij in het azc, maandag moest de politie weer uitrukken. "De echte vluchtelingen komen in het gedrang door Noord-Afrikaanse economische vluchtelingen die de boel ontwrichten en veel overlast veroorzaken." Ik wil hierover ook richting Den Haag een signaal afgeven. Deze situatie is onhoudbaar.”

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen