Staking in streekvervoer gaat tweede dag in

Een lege Arriva-trein op station Heerlen.

Een lege Arriva-trein op station Heerlen.© ANP/Marcel van Hoorn

De staking in het streekvervoer gaat deze dinsdag haar tweede dag in. Opnieuw rijden er in Limburg en vrijwel de hele rest van het hele land geen streekbussen en regionale treinen.

ANP

Door twee dagen het werk neer te leggen willen FNV en CNV hun eisen voor een nieuwe cao bij de regionale vervoersbedrijven kracht bijzetten.85 procentVolgens de bonden is de eerste stakingsdag in bijna het hele land goed verlopen. Meer dan 85 procent van het personeel legde het werk neer, meldde FNV.Dinsdag wordt er gestaakt tot elf uur ’s avonds. 's Middags vindt op initiatief van FNV een demonstratieve mars plaats in Den Haag. Alle stakende werknemers zijn opgeroepen hieraan deel te nemen.WerkdrukDe stakers willen een loonsverhoging, maatregelen om de werkdruk te verminderen en plaspauzes tijdens hun dienst. De werkgevers hadden geprobeerd de staking door de rechter te laten verbieden. Die ging daar niet in mee.De cao Streekvervoer geldt voor 12.000 werknemers. De treinen van de NS en de buitenlandse treinen rijden wek gewoon.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee