Personeel van Jumbo zet vakbonden opzij

© ANP

Een grote meerderheid van de werknemers van distributiecentra van supermarktketen Jumbo kiest voor nieuwe arbeidsvoorwaarden in de vorm van een arbeidsvoorwaardenregeling.

ANP

De circa 3000 logistiek medewerkers kregen van hun werkgever de keuze tussen zo'n regeling of de afgelopen cao.De keuze voor de avr is een klap voor de vakbonden. Zij zetten vorig jaar juist in op een nieuwe cao en organiseerden stakingen om hun eisen kracht bij te zetten. Jumbo passeerde met het avr-voorstel vervolgens de bonden.Drie kwartDrie kwart van de medewerkers bracht zijn stem uit. Daarvan koos 96 procent voor een avr, maakte Jumbo dinsdag bekend. Zij krijgen met terugwerkende kracht vanaf februari van dit jaar een loonsverhoging van 1 procent en in 2019 een van 1,5 procent. De regeling is ook van toepassing op de 1500 uitzendkrachten in distributiecentra van de supermarktketen

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee