MVV tegen Almere: Nys geschorst, Okita vraagteken

Jonathan Okita na een gemiste kans

Jonathan Okita na een gemiste kans© De Limburger/Bas Quaedvlieg

MVV start de dubbele ontmoeting tegen Almere City in de play-offs dinsdagavond om half zeven in eigen huis. De Maastrichtenaren missen, naast de langdurig geblesseerde Ricardo Ippel, in ieder geval reserve-aanvoerder Pieter Nys.

Emil VIsser

Hij is na twee gele kaarten in de play-offs van vorig jaar geschorst voor het eerste play-offduel van dit seizoen.

De kans is groot dat MVV het ook moet stellen zonder topscorer Jonathan Okita. De vleugelspeler, die de afgelopen weken als spits speelt, kreeg in de blessuretijd tegen Jong Ajax een tik tegen zijn enkel. Okita trainde sindsdien nog niet mee. Vandaag wordt bekeken of hij kan spelen.Lees meer: MVV in balans met Almere, kans op wraak

InzetbaarSteven Pereira en Luc Mares, die zaterdag ontbraken tegen Jong Ajax, hebben hun schorsing uitgezeten en zijn weer inzetbaar. Maandag werd overigens ook bekendgemaakt dat Dogan Golpek zijn contract bij MVV met een jaar heeft verlengd.

FinaleVorig seizoen behaalde MVV de finale van de play-offs. Roda JC won die eindstrijd over twee duels. Dit seizoen kunnen de twee rivalen elkaar weer tegenkomen. Het is zo goed als zeker dat de winnaar van het tweeluik MVV - Almere City moet spelen tegen de ploeg uit Kerkrade.

Vermoedelijke opstelling: Verrips, Ciranni, Mmaee, Pereira, Janssens, Mares, Shermaine Martina, Golpek, Nwakali, Schroijen, Yildirim.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee