Media Groep Limburg kiest nieuwe naam: Mediahuis Limburg

© De LImburger

Media Groep Limburg gaat vanaf 1 mei verder onder een nieuwe naam: Mediahuis Limburg.

Redactie

Ook de commerciële verkooporganisatie van Media Groep Limburg, voorheen Concentra Media Nederland, kiest voor de nieuwe naam Mediahuis Limburg.

VerbondenheidHet Limburgse mediabedrijf, uitgever van de multimediale nieuwsmerken De Limburger, VIA Limburg, WijLimburg en Limburgvac, onderstreept hiermee zijn verbondenheid met de snelgroeiende Belgisch-Nederlandse Mediahuis-groep enerzijds en zijn verankering in de Limburgse samenleving anderzijds.

In Nederland behoren naast Mediahuis Limburg ook Telegraaf Media Groep (TMG) en NRC Media tot de Mediahuis-groep. De meest bekende nieuwsmerken van Mediahuis in België zijn Het Nieuwsblad, De Standaard, Het Belang van Limburg en Gazet van Antwerpen. Mediahuis verkoopt dagelijks (online en print) zo’n 1,4 miljoen kranten. Het bedrijf telt ruim 3.200 medewerkers, waarvan 275 bij Mediahuis Limburg.

ToonaangevendDe beide directeuren van Mediahuis Limburg, Dominic Stas (CEO) en Henk Pansters (COO), zijn blij met de nieuwe naam. “Mediahuis is in relatief korte tijd ook in Nederland uitgegroeid tot een toonaangevend multimediabedrijf en wij in Limburg hebben hieraan een wezenlijke bijdrage geleverd", aldus Dominic Stas.

“Bovendien kijken we vol vertrouwen naar de toekomst. Samen met de andere uitgevers in de groep zetten we vol in op de digitale transformatie van ons portfolio. De kracht en snelheid waarmee we De Limburger en onze andere nieuwsmerken weten te vernieuwen, nemen met de dag toe.”

Sterke geloof“Wat bovendien voor ons heel belangrijk is, is het sterke geloof van Mediahuis in onafhankelijke en betrouwbare journalistiek en de waarde ervan voor onze vrije samenleving” vult Henk Pansters aan. “Precies dat is ook onze overtuiging. De naam Mediahuis Limburg was voor ons dan ook een voor de hand liggende keuze. Wij zijn bouwers van een aantrekkelijk en toegankelijk platform met nieuws, informatie en diensten dat relevant is voor alle Limburgers. Nieuwsproducten die de Limburgers vooruit helpen in hun dagelijkse leven. Een betere naam dan Mediahuis Limburg is niet denkbaar.”

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee