Netflix komt op 18 mei met tweede seizoen 13 Reasons Why

In seizoen 1 pleegt Hannah zelfmoord. We zien onder meer hoe klasgenoot Clyde daarmee omgaat.

In seizoen 1 pleegt Hannah zelfmoord. We zien onder meer hoe klasgenoot Clyde daarmee omgaat.© Netflix

Alle afleveringen van het tweede seizoen van 13 Reasons Why verschijnen op 18 mei op Netflix. Dat heeft de streamingsdienst via Twitter bekendgemaakt.

De redactie

Het eerste seizoen van de controversiële serie draaide om de tiener Hannah Baker die zichzelf van het leven heeft beroofd. Ze vertelt over de dertien redenen voor haar zelfmoord op dertien cassettebandjes die ze bij even zo veel klasgenoten achterlaat. In flashbacks zien we als kijker welke gebeurtenissen haar hebben gedreven tot de wanhoopsdaad en wie ze daarvan de schuld geeft. Het eerste seizoen, dat vorig jaar te zien was, zorgde voor veel controverse. In 13 Reasons Why zien we expliciet hoe Hannah zelfmoord pleegt. Experts waren bang dat de serie tot kopieergedrag zou leiden, zou aanzetten tot zelfmoord onder jeugd. Daarop kwam Netflix met een waarschuwing voorafgaande aan elke aflevering. Dit seizoen komt de waarschuwing ook in videovorm.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Heb jij hulp nodig? Dan kun je contact opnemen met Stichting 113Online via 0900 0113 (24/7 bereikbaar) en 113.nl

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee