Inhalen in Formule 1 volgend jaar makkelijker

Max Verstappen in zijn RB.

Max Verstappen in zijn RB.© ANP/Frits van Eldik

De organisatoren van de Formule 1 hebben enkele wijzigingen in de reglementen doorgevoerd waardoor het vanaf volgend jaar eenvoudiger wordt om in te halen.

ANP

Het gaat om aerodynamische aanpassingen, waardoor het minder moeilijk is kort achter een andere auto te rijden.Voorvleugels"Studies die zijn gedaan wezen op een mogelijke positieve impact op racen en inhalen", meldt de internationale autosportfederatie FIA.De aanpassingen volgen na kritiek van meerdere teams dat inhalen op de huidige manier lastig is. De voorvleugel van de wagens worden nu vereenvoudigd en ook aan de de achtervleugels komen aanpassingen.Drie teamsSinds wordt gereden met de V6 turbo hybride motor (vanaf 2014) wonnen slechts drie van de tien teams races: Mercedes, Ferrari en Red Bull. Mercedes leverde de laatste vier jaar steeds de wereldkampioen af.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee