Vliegveld mag volledige startbaan in gebruik houden

© De Limburger

Maastricht Aachen Airport mag de volledige startbaan voor vrachtvliegtuigen blijven gebruiken, ook een extra stuk van 250 meter.

Siebrand Vos

Dat heeft de rechter in Maastricht bepaald in een kort geding dat was aangespannen door tegenstanders van zwaar vliegverkeer vanaf MAA.Geen redenDe Stichting Geen Uitbreiding Vliegveld Beek had het ministerie van Infrastructuur voor de bestuursrechter gedaagd. Die heeft nu geoordeeld dat de procedures volgens de regels zijn gevolgd en dat er geen reden is de beslissing over het gebruik van de volledige start- en landingsbaan terug te draaien.

VrachtbedrijvenHet vliegveld had aangevoerd dat het bij een negatieve uitspraak de drie grote vrachtbedrijven Saudi, Silkway en Emirates zou verliezen. Omwonenden stellen dat overlast en luchtvervuiling zijn toegenomen door inzet van zwaar beladen toestellen.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee