Prijs koophuis in Limburg blijft stijgen

© ANP/Lex van Lieshout

De prijs van een koophuis is in Limburg in het eerste kwartaal met gemiddeld 6,9 procent gestegen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. In Parkstad was de toename van de verkopen het grootst en stegen de prijzen het hardst.

Redactie

Dat meldt marktonderzoeker Woningmarktcijfers.nl op basis van cijfers van het Kadaster.RegioDe gemiddelde koopsom voor een huis in Parkstad is met 11,7 procent gestegen in de eerste drie maanden van dit jaar, vergeleken met die periode in 2017. Daarmee zijn de prijzen in dat deel van Limburg nog harder omhooggeschoten dan in Maastricht-Mergelland, waar een plus van 10,5 procent wordt gemeld. De koopsom is het minst toegenomen in de regio’s Roermond en Venlo, respectievelijk met 5,2 en 3 procent.SwitchOok wat betreft de groei van het aantal transacties staat Parkstad op de eerste plaats. Volgens de cijfers van het Kadaster verwisselden er vergeleken met vorig jaar 15,2 procent meer koopwoningen van eigenaar.De regio Venray komt met een toename van 11,1 procent op de tweede plek. Maastricht-Mergelland laat met 0,4 procent nog een bescheiden plusje zien, in de rest van de provincie is het aantal transacties gedaald. Het hardst in de regio Maasduinen: daar is een min van 18,1 procent te zien.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee