Aafke krijgt afkeurende blikken bij de opera

Aafke Meelen

Aafke Meelen© De Limburger

COLUMN - Aafke gaat met de Ier naar de opera. Voor de allereerste keer, omdat het gratis is. Eenmaal daar leren ze hoe rijke Russen hun tijd verdoen.

Aafke Meelen

Via het werk van de Ier hebben we kaarten voor de opera gekregen. We zijn allebei nog nooit naar de opera geweest, vooral omdat de Ier elke vorm van zang, als het niet in de Ierse pub gebeurt, verschrikkelijk irritant vindt.Maar, gratis kaarten, dus we besluiten het eens uit te proberen. Ik doe er drie dagen over om te besluiten wat ik voor kleren aandoe. In eerste instantie dacht ik heel formeel, maar google zegt dat smart casual de norm is. Nu heb ik een kort glimmend feestjurkje dat ik graag eens aan wilde, en dat met een paar laarzen best voor smart casual door kan.Dat blijkt niet zo te zijn. We zijn veruit de jongste bezoekers, en iedereen is wel heel smart maar absoluut niet casual gekleed. Mijn buurvrouw in de zaal kijkt afkeurend naar mijn outfit en begint dan uit volle borst mee te zingen met het openingsnummer.Ik heb vanaf onze stoelen perfect zicht op een groot balkon aan de zijkant van het podium. Ik herken het van tv als de plek waar de koningin weleens zit, dus dat moeten de duurste kaarten van de zaal zijn. Op de stoeltjes zit een Russisch ogend koppel, hij in glimmend rood pak en strikje, zij in een roze galajurk met bont cape. Er staan zeker drie flessen champagne om hen heen, en ik heb ze nog geen seconde naar de voorstelling zien kijken. Hij tikt driftig op zijn telefoon en zij heeft alleen oog voor haar champagneglas. Waar ze ook nog niet naar hebben gekeken is het jonge meisje dat op schoot van een Filipijnse vrouw naast hen zit.Gezellig met je ouders en de nanny naar de opera. Deden mijn ouders nou nooit. Ik ben wel ooit naar de Samson en Gert-show geweest. Niet op een privébalkon, en niet met een nanny. Maar ik had weleen stuk meer lol dan dit Russische prinsesje.>> Aafke Meelen (29) uit Maastricht woont samen met haar Ierse vriend in Londen. Ze werkt er als pilates-instructrice en runt een butlerbedrijf.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee