Drie broers op de vlucht na schietpartij begraafplaats Roermond

© David Dunnaway

Drie broers uit Roermond zijn sinds zondagmiddag op de vlucht voor de politie omdat ze betrokken zijn geweest bij een schietpartij op een parkeerterrein bij begraafplaats Tussen de Bergen in Roermond.

Jos Emonts

Dat bevestigen bronnen rond het onderzoek aan De Limburger.VerdachtBij de schietpartij raakten twee mannen uit Roermond gewond. De politie wil in het belang van het onderzoek geen mededelingen doen over identiteit en de zoektocht naar de drie mannen uit het gezin K. “Dat zou het onderzoek belemmeren,” zegt een woordvoerder. De politie bevestigt wel dat de twee gewonden mannen 'op dit moment' geen verdachten zijn. De twee liggen nog in het ziekenhuis en zijn aanspreekbaar. BroersEen van de slachtoffers van de schietpartij zou op zondagmiddag in de wijk Kitskensdal een afspraak hebben gehad met een 20-jarige man uit Roermond. Er zou, zo formuleren bekenden van betrokkenen het, 'iets uitgepraat moeten worden'. Hij reed samen met een vriend naar de afgesproken plek. Volgens wijkbewoners wemelt het daar van de drugsdealers. Deze twintigjarige man met wie hij een afspraak had, liet zich vergezellen door zijn twee broers. De ontmoeting liep uit op een schietpartij.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal