Geen straf voor moeder die baby ontvoerde

Foto ter illustratie

Foto ter illustratie© iStock

De 40-jarige Venlose die in mei 2016 haar baby ontvoerde naar Parijs is door de rechtbank ontslagen van rechtsvervolging.

Marco van Kampen

Ze lijdt aan schizofrenie en is daarom ontoerekeningsvatbaar verklaard.

Geestelijke ziekteEerder stelde de officier van justitie al dat de acties van de vrouw in kwestie, Fatima P., ingegeven waren door haar geestelijke ziekte. Het Openbaar Ministerie vond, net als haar advocaat, dat ze daarom niet gestraft zou moeten worden.

Naar Parijs P. had al bekend dat ze op woensdagmorgen 18 mei 2016 haar toen drie maanden oude zoontje Damian, die op dat moment was ondergebracht in een pleeggezin van Rubicon Jeugdzorg, naar Parijs had ontvoerd.

Na een bezoek aan haar zoontje in Horn nam ze hem mee in een rode kinderwagen. De moeder had een voorraad luiers bij zich. Diezelfde avond werden de twee als vermist opgegeven. Een dag later doken moeder en kind op in Parijs. Met behulp van de Franse politie werden ze weer teruggebracht.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee