Proefverlof ophanden voor vader die zijn zes kinderen de dood injoeg

Cheyenne Schouwenaar legt een roos bij het grafmonument voor haar broertjes en zusjes die in juli 2002 bij een familiedrama in Roermond omkwamen.

Cheyenne Schouwenaar legt een roos bij het grafmonument voor haar broertjes en zusjes die in juli 2002 bij een familiedrama in Roermond omkwamen. © ANP

Familiedrama Roermond (2002)

Familiedrama Roermond (2002)© ANP

Familiedrama Roermond (2002)

Familiedrama Roermond (2002)© ANP

Familiedrama Roermond (2002)

Familiedrama Roermond (2002)© ANP

thumbnail: Cheyenne Schouwenaar legt een roos bij het grafmonument voor haar broertjes en zusjes die in juli 2002 bij een familiedrama in Roermond omkwamen.
thumbnail: Familiedrama Roermond (2002)
thumbnail: Familiedrama Roermond (2002)
thumbnail: Familiedrama Roermond (2002)

Peter G., de man die in 2002 zijn woning aan de Jupiterstraat in Roermond in brand stak waarbij zes van zijn kinderen omkwamen, mag waarschijnlijk binnenkort met proefverlof.

Remco Koumans

Dat bleek dinsdag in de rechtbank in Roermond, waar werd gesproken over het eventueel verlengen van de tbs-maatregel die bij zijn veroordeling werd opgelegd aan G. (49).Positief Het proefverlof van G. is enige tijd geleden aangevraagd. Het Adviescollege Verloftoetsing heeft inmiddels een positief advies gegeven. Het is nu aan het ministerie van Justitie om te bepalen of het proefverlof ook wordt verleend.Goed gedragTijdens de zitting bleek dat G. zich de afgelopen twee jaar aan alle afspraken heeft gehouden. Hij is inmiddels voorzitter van de cliëntenraad van de kliniek waar hij in verblijft en werkt overdag, onder toezicht van de instelling, in de keuken van een restaurant.Lees ook: Limburgse brandweerman over dood 6 kinderen: "Vuur dat nooit dooft"AfsprakenOp advies van de kliniek waar G. woont, vroeg het Openbaar Ministerie om de tbs-maatregel met twee jaar te verlengen. Er zou intensieve begeleiding nodig zijn voor onder meer het proefverloftraject. Ook moeten er met G. en zijn huidige vriendin heldere en duidelijke afspraken worden gemaakt, mocht het zo zijn dat G. bij haar in Zuid-Limburg wil gaan verblijven. "Een verlenging van de tbs-maatregel voor de duur van een jaar zou daar volgens de kliniek te kort voor zijn."

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee