Xtc-lab gevonden op bedrijventerrein Eygelshoven

© Arnaud Nilwik

In een loods op bedrijventerrein Julia in Eygelshoven zijn maandagnacht de resten van een xtc-lab aangetroffen. In de hal stonden ook tientallen vaten met synthetische vloeistof, dat als restafval overblijft bij de xtc-productie.

Marcel de Veen

Er zijn geen mensen aangehouden.

Team OndermijningDe brandweer ontdekte de werkplaats na een tip, waarna de politie werd ingeschakeld. Die besloot te wachten tot daglicht. In de tussentijd werden medewerkers van de landelijke faciliteit ontmanteling opgetrommeld, die gespecialiseerd zijn in het oprollen van zo’n laboratorium. Ook het Team Ondermijning Limburg kwam ter plekke voor sporenonderzoek.

HennepplantagesBedrijventerrein Julia ligt tamelijk afgelegen en is in de afgelopen jaren meerdere malen in het nieuws gekomen vanwege illegale praktijken. De afgelopen zes jaar zijn er minstens vijf hennepplantages opgeruimd. In 2003 werd een megagrote plantage opgeruimd van 16.000 planten.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee