Eredivisie ver weg voor bedroevend MVV na kansloze nederlaag in play-offs

© Ermindo Armino

© Ermindo Armino

thumbnail:
thumbnail:

MVV heeft zichzelf in de play-offs in een bijzonder lastige positie gemanoeuvreerd. De Maastrichtenaren verloren in eigen huis met 3-1 van Almere City. Hierdoor moet MVV zaterdag minstens drie maal scoren, als de ploegen opnieuw tegenover elkaar staan.

Emil Visser

MVV begon niet eens zo slecht aan het duel. Na vijf minuten wipte Jonathan Okita een voorzet net over de lat. Maar gedurende de eerste helft nam Almere het heft in handen. In de 23ste minuut kwam MVV nog goed weg. Een scrimmage voor het doel van Verrips eindigde niet in een doelpunt. In de corner die daarop volgde, werd wel gescoord. Damon Mirani kon ongedekt inkoppen.

StrafschopNa 27 minuten hoopte MVV een strafschop te krijgen. Jonathan Okita werd vastgepakt terwijl hij de bal wilde controleren. Scheidsrechter Ed Janssen zag echter geen overtreding.

HoopEen aardige actie van Dogan Golpek door het midden werd met een overtreding onderbroken. Uit de vrije trap, op een meter of achttien van het doel, schoot specialist Alessandro Ciranni direct raak.

De treffer leek MVV vleugels te geven. Kort na de gelijkmaker kwam ook Joeri Schroijen in stelling. Hij schoot rakelings over vanaf de rand van het strafschopgebied.

Tweede helftDirect na de rust was het opnieuw Almere dat gevaarlijk werd. Silvester van der Water schoot de bal net voor het doel langs. Maar ook MVV liet zich zien. Okita creerde ruimte voor zichzelf en dreef doelman Chiel Kramer tot een uiterste inspanning.

MiraniHet was Almere dat opnieuw op voorsprong kwam. Opnieuw werd het Mirani niet moeilijk gemaakt in het strafschopgebied. Hij kon een voorzet simpel binnentrappen. Even later tekende de verdediger zelfs via een vrije trap voor zijn derde.

MVV kwam daarna bijzonder goed weg. Michael Verrips verwerkte een terugspeelbal volkomen verkeerd. Zo bracht hij Van der Water in positie om uit te halen. De Almere-aanvaller ramde de bal echter op de paal. De rebound werd ook nipt gemist.

Drie keer scorenTwaalf minuten voor tijd gloorde er nog een klein beetje hoop voor de thuisploeg. Een schot van Okita kon maar net gepareerd worden door de doelman. Het was het laatste wapenfeit van MVV, dat onmachtig was om het de bezoekers lastig te maken. Zaterdag is de return, waarin MVV dus minstens drie keer moet scoren.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee