Problemen religieus museum Vaals opgelost

Gert de Weerd van het museum in Vaals.

Gert de Weerd van het museum in Vaals.© Mitchell Giebels

De problemen met de opslagruimte van het religieus museum in Vaals zijn op de valreep opgelost. Dat zegt eigenaar Gert de Weerd.

René Willems

Volgens De Weerd is hij met het bisdom Roermond tot een akkoord gekomen over het verlengen van de huurtermijn voor zijn depot in Hoensbroek, die dinsdag ten einde liep. Hij kan daar in elk geval tot augustus blijven zitten. Tegen die tijd moet De Weerds tweede museum - eveneens in Hoensbroek - klaar zijn.

BeeldenDe Weerd verzamelt al vijfendertig jaar heiligenbeelden. Zijn collectie omvat ruim zeshonderd verschillende. In Vaals heeft hij ruim tweehonderd beelden uitgestald in de voormalige kapel van Eschberg. De overige zijn opgeslagen in depot. Daarnaast bezit De Weerd een uitgebreide verzameling devotionalia, met onder meer kruisbeelden, wijwaterbakjes en rozenkransen.

OpknappenEen deel van zijn collectie wil De Weerd straks gebruiken om een apart devotiemuseum te beginnen. Hij heeft daartoe de voormalige parochiekerk van Maria-Gewanden in Hoensbroek aangekocht.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee