Maastricht duurste hoofdstad voor een autoverzekering

Print
Maastricht duurste hoofdstad voor een autoverzekering

Afbeelding: iStock

In Maastricht betaal je dit jaar de hoogste prijs voor een autoverzekering van alle Nederlandse provinciehoofdsteden (plus Amsterdam).

De premie voor een autoverzekering is in de Limburgse hoofdstad het afgelopen jaar flink gestegen met ruim 11 procent. Daarmee is de stad met stip de duurste hoofdstad van Nederland. Maastrichtenaren zijn gemiddeld €105 per jaar meer kwijt voor een autoverzekering dan inwoners van de goedkoopste hoofdstad Groningen.

Diefstallen
Dat blijkt uit onderzoek van de vergelijkingssite Autoverzekering.nl. Voor alle dekkingen - WA, WA+ en Allrisk - komt Maastricht hier als duurste uit. De premies liggen hier zo hoog omdat het percentage autodiefstallen in de provincie Limburg flink hoger is dan in de rest van Nederland, aldus de site.

Voor het onderzoek zijn de prijzen vergeleken op basis van leeftijd en dekking. 

Beïnvloeden premie
De stijgende premies zijn het effect van het aantal autodiefstallen. Hoewel er afgelopen jaar in de gemeente Maastricht minder auto’s werden gestolen, ligt het aantal autodiefstallen in Limburg een stuk hoger dan het landelijk gemiddelde. Omdat de provincie dicht bij de grens ligt, is het een geliefde omgeving om auto’s te stelen en snel naar het buitenland te brengen. Het landelijk aantal diefstallen laat juist een dalende trend laat zien, wat het grote premieverschil tussen steden verklaart, aldus Autoverzekering.nl.

De volledige rapportage van dit onderzoek is te vinden op:
https://www.autoverzekering.nl/nieuws/maastricht-met-stip-duurste-stad-voor-een-autoverzekering/