Eigen expositie voor Meneer de Uil en zijn vrienden

Wie kent ze niet? Meneer de Uil, Bor de Wolf en Juffrouw Mier...

Wie kent ze niet? Meneer de Uil, Bor de Wolf en Juffrouw Mier... © ANP

Het legendarische kinderprogramma De Fabeltjeskrant krijgt dit najaar, vijftig jaar na de allereerste uitzending, in Rotterdam een grote overzichtstentoonstelling.

ANP

In LP2 op de Wilhelminapier opent op 29 september Fabeltjesland, een reis door 50 jaar Fabeltjeskrant. Die expositie brengt een hommage aan het bestbekeken Nederlandse kinderprogramma uit de geschiedenis.Lees ook 'Momfer de Mol was een ondergedoken Brabander'De serie kent haar oorsprong in Rotterdam. Leen Valkenier, de schrijver van de Fabeltjeskrant, groeide op in tuindorp Vreewijk en baseerde veel van de karakters op zijn buurtgenoten en vrienden. Onder anderen Juffrouw Ooievaar, Mijnheer de Uil, de gebroeders Bever (twee handige jongens uit de buurt) en Truus de Mier waren ras-Rotterdammers. Van hen zijn Juffrouw Ooievaar (Jopie Kullberg-Donkervoort) en Mijnheer de Uil (Jan Straaijer) nog in leven.

De poppen en decors staan er en de ontstaansgeschiedenis wordt verteld. Bezoekers kunnen wandelen door het Dierenbos. Ook wordt het aandeel van het programma aan de Nederlandse taal en het culturele erfgoed belicht.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee