Instanties willen rust terug op azc Weert

Print
Instanties willen rust terug op azc Weert

Politie-inzet tijdens een eerder incident in het azc Weert. Afbeelding: weertdegekste.nl

De betrokken overheidsinstanties als politie, justitie, Centraal Orgaan Asielzoekers (COA), en de Dienst Terugkeer en Vertrek willen de rust laten terugkeren op het asielzoekerscentrum in Weert.

Dat laat Robert Ploeg van het COA weten na afloop van het veiligheidsoverleg dat woensdagmorgen heeft plaatsgevonden. 

"De opties moeten nog verder worden doorgesproken maar we gaan de problemen daar gezamenlijk oplossen."

Noord-Afrika
Het overplaatsen van azc-bewoners noemt Ploeg als een van de mogelijke oplossingen. In Weert is het aantal weken onrustig door een groep van volgens burgemeester Jos Heijmans 10 tot 20 kansloze asielzoekers uit Noord-Afrika die rotzooi trappen. Zij zouden zich volgens Heijmans schuldig maken aan drugsgebruik, diefstal en het lastigvallen van vrouwen, zowel op het terrein van het azc als daarbuiten.

Geweld en vernieling
Maandag liep de situatie uit de hand na een winkeldiefstal waarvoor drie azc-bewoners zijn opgepakt. Bij de arrestatie van een van hen maandagavond is op het azc-terrein een opstootje ontstaan en zijn nog eens twee azc-bewoners opgepakt voor geweld en vernieling. Een van hen is inmiddels weer op vrije voeten. Bovendien zijn maandagmiddag drie andere azc-bewoners opgepakt nadat zijn een agent hadden mishandeld toen die hen aansprak op de Louis Regoutstraat in Weert.

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje