SP wijst vijf nieuwe statenleden aan

Print
SP wijst vijf nieuwe statenleden aan

Afbeelding: ANP/Piroschka van de Wouw

De SP heeft woensdag de nieuwe Statenleden gepresenteerd die de plek gaan innemen van de vijf leden die vrijdag plotseling opstapten.

Yolanda Claessens, één van de drie Statenleden die zijn blijven zitten, is voorlopig aangewezen als de vervanger van de vertrokken fractievoorzitter Bram Schaminee. Claessens is ook raadslid in Heerlen.

Opvallend
Opvallend is dat Peter Visser zijn rentree maakt. Hij verliet verleden jaar Provinciale Staten. Naar eigen zeggen omdat hij het niet eens was met het landbouwbeleid van de provincie. Waarom hij nu toch terugkeert, is niet bekend. 

Compleet
Nieuwkomers zijn Angelique Weingarten (raadslid in Venlo), Tom Baars (raadslid in Sittard-Geleen) en Marc van Caldenberg (raadslid in Landgraaf). Chris Hesse moet de Statenfractie wat de SP betreft compleet maken. Dat is echter nog onzeker omdat het opgestapte Statenlid Edwin Bus vooralsnog niet van plan is zijn zetel terug te geven.

Hij wil op eigen naam blijven zitten. Het partijbestuur wil nog proberen hem van gedachte te doen veranderen zodat Hesse, raadslid in Heerlen, zijn plek kan innemen.

Gedeputeerde
Ook gedeputeerde Daan Prevoo kondigde vrijdag zijn vertrek aan. De opstappers zijn, zeggen ze, in conflict geraakt met het partijbestuur. Op een aantal belangrijke punten waren ze het oneens. Partijvoorzitter Ron Meyer wordt ervan beschuldigd zich te veel te hebben bemoeid met de strategie en hebben aangestuurd op het aftreden van Prevoo.

Meyer ontkent dat. De oud-gedeputeerde zou onder vuur gelegen hebben bij de leden en niet bestand zijn geweest tegen de kritiek. 
De SP zoekt nog naar een vervanger voor Prevoo. 

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen