SP wijst vijf nieuwe statenleden aan

Print
SP wijst vijf nieuwe statenleden aan

Afbeelding: ANP/Piroschka van de Wouw

De SP heeft woensdag de nieuwe Statenleden gepresenteerd die de plek gaan innemen van de vijf leden die vrijdag plotseling opstapten.

Yolanda Claessens, één van de drie Statenleden die zijn blijven zitten, is voorlopig aangewezen als de vervanger van de vertrokken fractievoorzitter Bram Schaminee. Claessens is ook raadslid in Heerlen.

Opvallend
Opvallend is dat Peter Visser zijn rentree maakt. Hij verliet verleden jaar Provinciale Staten. Naar eigen zeggen omdat hij het niet eens was met het landbouwbeleid van de provincie. Waarom hij nu toch terugkeert, is niet bekend. 

Compleet
Nieuwkomers zijn Angelique Weingarten (raadslid in Venlo), Tom Baars (raadslid in Sittard-Geleen) en Marc van Caldenberg (raadslid in Landgraaf). Chris Hesse moet de Statenfractie wat de SP betreft compleet maken. Dat is echter nog onzeker omdat het opgestapte Statenlid Edwin Bus vooralsnog niet van plan is zijn zetel terug te geven.

Hij wil op eigen naam blijven zitten. Het partijbestuur wil nog proberen hem van gedachte te doen veranderen zodat Hesse, raadslid in Heerlen, zijn plek kan innemen.

Gedeputeerde
Ook gedeputeerde Daan Prevoo kondigde vrijdag zijn vertrek aan. De opstappers zijn, zeggen ze, in conflict geraakt met het partijbestuur. Op een aantal belangrijke punten waren ze het oneens. Partijvoorzitter Ron Meyer wordt ervan beschuldigd zich te veel te hebben bemoeid met de strategie en hebben aangestuurd op het aftreden van Prevoo.

Meyer ontkent dat. De oud-gedeputeerde zou onder vuur gelegen hebben bij de leden en niet bestand zijn geweest tegen de kritiek. 
De SP zoekt nog naar een vervanger voor Prevoo. 

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen