Bronzen Stier voor Claudio Braga

Print
Bronzen Stier voor Claudio Braga

Claudio Braga (rechts) en Kevin Hofland op het trainingsveld van Fortuna Sittard Afbeelding: De Limburger/Ermindo Armino

Claudio Braga is uitgeroepen tot beste trainer van de eerste divisie in de vierde periode. Hij krijgt een Bronzen Stier.

Elke periode wordt een trofee uitgereikt aan de beste speler en trainer, het grootste talent en de topscorer. Claudio Braga – die samen met Kevin Hofland Fortuna leidt sinds half februari – maakt met zijn uitverkiezing ook kans op de Gouden Stier, die op zaterdag 12 mei wordt uitgereikt.

Schuurs
Perr Schuurs greep net naast de prijs. In de categorie ‘beste speler’ ging het beeldje naar Tarik Tissoudali van De Graafschap. Jong PSV’er Nikolai Laursen werd grootste talent, Mart Lieder kroonde zich tot topscorer.

Promovendus Fortuna viel al vaker in de prijzen dit seizoen. Als team won het twee periodetitels. Individueel was er succes voor Lisandro Semedo (beste speler tweede periode), Schuurs (grootste talent eerste periode) en de tussentijds ontslagen Sunday Oliseh (beste trainer eerste periode).