Hotel in voormalige bioscoop komt toch stap dichterbij

© Rob Oostwegel

Het plan sleept al meer dan vijftien jaar. Maar nu lijkt er dan toch schot in te komen. De ombouw van de voormalige Palacebioscoop tot hotel gaat een nieuwe fase in.

John Hoofs

Op korte termijn zijn nog geen bouwactiviteiten te verwachten, maar ‘na jaren ligt er (eindelijk) een goede basis om tot ontwikkeling te komen’.

Het zijn woorden van wethouder Gert-Jan Krabbendam (Ruimtelijke Ontwikkeling, Wonen) aan het slot van een zoveelste brief aan de gemeenteraad over het voornemen om de oude Palacebioscoop in Wyck en omgeving te transformeren in een hotel.

Serieuze stapHet verloederde hoekje in het populaire stadsdeel wacht al sinds begin 2000 op herontwikkeling. Er zijn plannen en maquettes voor gemaakt die allemaal werden ingehaald door de tijd en het tegenzittende economische tij. Maar nu lijkt er een serieuze stap te kunnen worden gezet om een hotel met kamers en appartementen te realiseren.

Voor de zomer wil het stadsbestuur een ontwerp bestemmingsplan en een overeenkomst met initiatiefnemer 2Rocks Development BV aan de gemeenteraad overleggen. Waarna de uitwerking en het doorlopen van alle procedures een aanvang kan nemen.

Stevig blokHet gaat om het gebied dat ingeklemd ligt tussen Wycker Brugstraat (in de voorzijde van de voormalige cinema is nu een schoenenzaak gevestigd), Lage Barakken, Bourgognestraat en Wycker Grachtstraat. Een stevig blok, dat vooral gedomineerd wordt door sleetse parkeergarages op maaiveldniveau. Bedoeling is om ze te slopen om ruimte te maken voor een hotelconcept, dat in de loop der tijd al een paar keer is gewijzigd.

Volgens de gemeente is het hotelplan beoordeeld door een bureau en getoetst aan het lokale beleid. Het zou ‘aanvullend en haalbaar’ zijn voor de stad. Daarnaast is er een financieel akkoord over de overdracht van de benodigde grond.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee