Negende aanhouding azc-bewoner na opstoot Weert

Politie-inzet tijdens een eerder incident in het azc Weert.

Politie-inzet tijdens een eerder incident in het azc Weert.© weertdegekste.nl

Naar nu blijkt is dinsdagavond een negende aanhouding van een azc-bewoner door de politie verricht vanwege de ongeregeldheden die maandag hebben plaatsgevonden.

Pieternel Kellenaers

Het gaat om de vierde verdachte van een winkeldiefstal die maandagmiddag is gepleegd bij de Albert Heijn-supermarkt aan de Dries in Weert. Deze verdachte woont wel in een azc maar niet in Weert en is dus elders opgepakt, laat de politie weten.

BelagenKort na de winkeldiefstal maandagmiddag zijn in de Louis Regoutstraat drie azc-bewoners aangehouden vanwege het belagen van een agent, twee van hen worden nog verdacht. De derde persoon blijkt onschuldig aan de geweldpleging.

Maandagavond is op het azc-terrein een opstootje ontstaan bij de arrestatie van de tweede winkeldief en zijn nog eens twee personen aangehouden voor vernieling en geweld. De derde winkeldief is dinsdagochtend aangehouden op het azc-terrein in Weert zoals al eerder gemeld.

De in totaal acht verdachten zijn volgens de politie allemaal minderjarig. Van hen zitten alleen de vier van winkeldiefstal verdachte jongens nog vast.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee