Gesprekken over verhuur deel museumgebouw Venlo

© Bart Coenders

Venlo en de Universiteit Maastricht gaan bekijken of een deel van museumgebouw Van Bommel van Dam aan een andere geïnteresseerde partij verhuurd kan worden.

Daan de Hulster

Vorige week meldde Venlo dat het voor de hand ligt dat behalve de Universiteit Maastricht (UM) tijdelijk ook een horecaonderneming huurder van het leegstaande museumpand wordt.

VerontwaardigdDit leidde tot verontwaardigde reacties van onder meer verenigingen uit het Ald Weishoes. Die moeten daar vanwege een verbouwing begin volgend jaar vertrekken en hadden hun oog laten vallen op het museumgebouw. Door de gedeeltelijke verhuur van Van Bommel van Dam aan de UM en horecabedrijf zou het museum pas in de zomer van 2019 beschikbaar zijn.

De gemeente laat nu weten dat ze met de UM gaat beoordelen of al sneller een deel van het museumpand aan één van de geïnteresseerden verhuurd kan worden.

RuimtegebrekVenlo laat weten dat ze het huurcontract met de UM, dat kampt met ruimtegebrek in het eigen pand, binnen enkele weken ondertekent. Bedoeling is dat de universiteit naar de Raad van Arbeid vertrekt als de verbouwing daar klaar is.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee