Glasbedrijf Scheuten schroeft productie op

© Le Giesen

De bouwsector draait als een tierelier. En de leveranciers van bouwmaterialen profiteren mee, zoals het Venlose glasbedrijf Scheuten.

Will Gerritsen

Een maand nadat bekend werd dat Rockwool in Roermond zijn productiecapaciteit van steenwol - dat onder meer voor isolatie in de bouw wordt gebruikt - gaat verhogen, dient zich opnieuw een Limburgse maker van bouwmaterialen aan die zijn productie gaat opschroeven.

Nieuwe productielijnNu heeft Scheuten Projects, onderdeel van het Venlose glasbedrijf Scheuten, een nieuwe productielijn in bedrijf genomen. Hierop wordt isolatieglas voor grote projecten gefabriceerd.

Scheuten stelt dat door het aantrekken van de bouw- en de glasmarkt de productiecapaciteit van dit type glas in Venlo en bij een zusterbedrijf steeds krapper werd. Daarom besloot het bedrijf een nieuwe productielijn op te tuigen.

GroeispurtScheuten profiteert van de groeispurt in de bouw. Zo steeg volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) in het vierde kwartaal van 2017 de omzet in deze sector met 6,7 procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal in 2016.

De nieuwe productielijn biedt volgens het bedrijf vooralsnog direct werk voor vijf fulltimers, waarbij waarschijnlijk wordt overgeschakeld naar een drieploegendienst, met nog eens tien nieuwe banen. Intern zal de indirecte werkgelegenheid groeien door de gunstige invloed van de hogere productie. Scheuten kan echter niet aangeven hoeveel extra banen hierdoor worden gecreëerd.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee