Thrillerauteur Michael Berg genomineerd voor Gouden Strop

Michael Berg

Michael Berg© Bas Quaedvlieg

De Heerlense thrillerauteur Michael Berg is met zijn boek Broertje genomineerd voor de BookSpot Gouden Strop 2018 voor het beste oorspronkelijk Nederlandstalige spannende boek.

Redactie

Ook de boeken Akte van berouw van Chris Houtman, Bling Bling 2; De Zaventemmers van Jan Van der Cruysse, Enter - Rebound 1 van Willem Asman en Over het spoor van Eva Keuris zijn genomineerd.

DebuutZe werden door de jury uit 73 boeken gekozen. Voor de BookSpot Schaduwprijs voor het beste oorspronkelijk Nederlandstalige thrillerdebuut werden drie kanshebbers aangewezen: Een nieuw begin van Angelique Haak, King Coke van Dannis Kramers en opnieuw Over het Spoor van Eva Keuris.

Op 6 juni worden de winnaars bekend, als aftrap naar de Spannende Boeken Weken in de boekhandels. De Gouden Strop bestaat nu 32 jaar en heet sinds kort voluit BookSpot Gouden Strop. De prijs is recent door BookSpot verdubbeld naar 20.000 euro. De BookSpot Schaduwprijs wordt in 2018 voor de 22ste keer uitgereikt. De winnaar krijgt 2000 euro.

Michael Berg won de Gouden Strop al eens, in 2013 met zijn boek Nacht in Parijs

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee