Buurt protesteert tegen bouw 12 stadsvilla's aan Ravelijnstraat

Het groengebied in de Ravelijnbuurt is het speeldomein van veel kinderen.

Het groengebied in de Ravelijnbuurt is het speeldomein van veel kinderen.© Facebook De Ravelijn

Bewoners van de Ravelijnstraat en omgeving houden zondag 6 mei een protestdemonstratie tegen bouwplannen voor 12 luxe stadsvilla's in het groene natuurgebied bij hun straat. 'Geen stenen op de plek van natuur'.

Redactie

De buurt zegt te vrezen dat de rust en het woongenot worden bedreigd door de plannen. Er is sprake van de aanleg van een nieuwe weg door de Ravelijnbuurt ten behoeve van de villa's. Daardoor wordt het onveiliger en drukker in het geïsoleerd liggende buurtje nabij de Hoge Fronten, zo is de overtuiging. "De volkstuinen verdwijnen vanwege de weg die gaat uitkomen op de Ravelijnbuurt, en de schapenweide moet plaats maken voor een aangeharkt park."

SpeeldomeinAls de villa's er komen kunnen kinderen bovendien niet meer spelen op het terrein en kan er niet meer vanuit de buurt rechtstreeks de Hoge Fronten worden ingewandeld, aldus verontruste buurtbewoners.

Inmiddels hebben 700 mensen een petitie tegen de bouwplannen ondertekend.

De protestdemonstratie begint zondag om 12.00 uur, ter hoogte van het bewuste bouwgebied.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee