Maastrichtse vlag halfstok; eerbetoon aan overleden wethouder André Willems

© Laurens Bouvrie

© Laurens Bouvrie

thumbnail:
thumbnail:

Ter nagedachtenis aan de begin deze week overleden wethouder André Willems hangt de Maastrichtse vlag bij het stadhuis halfstok. In Dagblad De Limburger van vandaag staat een indrukwekkende In Memoriam geschreven door stadsjournalist John Hoofs.

Laurens Bouvrie

Een woordvoerder van de gemeente Maastricht meldt dat vrijdag 4 en zaterdag 5 mei de Maastrichtse vlag plaats maakt voor de nationale driekleur. Vrijdag hangt die halfstok vanwege Dodenherdenking en een dag later is hij in top wegens Bevrijdingsdag. Zondagochtend wordt – tot en met de dag van zijn uitvaart - de Maastrichtse ster weer halfstok gehesen ter ere van de overleden wethouder André Willems.

Voor zover bekend is het de eerste keer in de historie van het Maastrichtse stadsbestuur dat een zittende wethouder komt te overlijden.

Later volgt op deze website een fotografische terugblik op twee termijnen wethouderschap van de op 59 jaar overleden wethouder André Willems van de Senioren Partij Maastricht.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee