Gezamenlijke actie tegen zelfmoorden op spoor

© Flickr/Rob Dammers

Spoorbeheerder ProRail en de stichting 113 Zelfmoordpreventie gaan samen proberen het aantal suïcides op het spoorwegnet te verminderen. De stichting krijgt daarvoor extra geld van ProRail en vervoersbedrijven.

ANP

Vorig jaar waren er 215 zelfmoorden op het spoor. ProRail wil het aantal incidenten ook terugdringen door technische maatregelen en samenwerking met onderzoekers, hulpdiensten en zorginstellingen. Het bedrijf investeert ook door meer toezicht op het spoor met de inzet van extra opsporingsambtenaren op risicolocaties.

Cursus113 speelt landelijk een coördinerende en faciliterende rol. De organisatie brengt lokale partijen, waaronder GGD's, zorgprofessionals, onderwijs, buurt- en wijkteams, dichter bij elkaar. Samen met Nederlandse Spoorwegen en 113 ontwikkelde ProRail voor spoorwegpersoneel de cursus ‘Contact maken met (mogelijk) suïcidale personen’.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee