Eerste burgers tekenen condoleance voor wethouder Willems

Inwoners van Maastricht tekenen het condoleance register voor wethouder André Willems.

Inwoners van Maastricht tekenen het condoleance register voor wethouder André Willems.© Laurens Bouvrie

De eerste belangstellenden hebben vanochtend een blijk van medeleven afgegeven door het condoleanceregister voor André Willems te tekenen. De wethouder overleed dinsdag 2 mei na een kort ziekbed op 59-jarige leeftijd.

redactie

Belangstellenden kunnen sinds vanochtend 9 uur in de kamer van de wethouder in het stadhuis een condoleance schrijven in een register. Op een tafel in de wethouderskamer staat een portret van Willems tussen twee brandende kaarsen.

Tot vijf uur er is vandaag, donderdag, de mogelijkheid om het condoleanceregister te tekenen. Vrijdag 4 mei en zaterdag 5 mei is het stadhuis ook van 9 tot 17 uur open om een blijk van medeleven te geven via het register.

Vlag halfstokDe Maastrichtse vlag hangt sinds woensdagochtend halfstok op het dak van het stadhuis. Vanwege landelijke vlaggen protocollen wordt de vlag op 4 en 5 mei vervangen door de Nederlandse vlag. Op 4 mei is de dodenherdenking en hangt de nationale vlag halfstok. Op 5 mei, bevrijdingsdag, hangt de driekleur in top.

Vanaf zondag 6 mei zal de Maastrichtse vlag weer halfstok hangen, tot na de crematie van André Willems op maandag.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee