Twee voortvluchtige broers melden zich na schietpartij Roermond

© Niek van Herten

Twee van de drie broers K., die voortvluchtig waren als verdachten van een schietpartij zondagmiddag in Roermond, hebben zich donderdag vrijwillig gemeld in het politiebureau van Venlo.

Jos Emonts

Dat hebben hun advocaten Gitte Stevens en Luc Bien bevestigd. De twee zijn onmiddellijk ingesloten.

De raadslieden mogen geen verdere mededelingen over de zaak omdat hun cliënten in beperkingen zitten. Het gaat om Ömer K. en diens jongere broeder Kadir. De oudste broer, die de vermoedelijke schutter, is nog steeds spoorloos.

GearresteerdDe politie heeft woensdagmiddag al een 22-jarige man uit Roermond gearresteerd in verband met de schietpartij zondagmiddag in de wijk Kitskensdal in Roermond. Zijn advocaat Agnes Burhenne heeft dit bevestigd.

De man zou zondag het wapen hebben geleverd waarmee ’s middags werd geschoten op twee mannen uit Roermond van 24 en 20 jaar. De drie verdachten zouden het pistool zondag hebben opgehaald in een woning op de Donderberg. Onduidelijk is nog of de man het wapen vrijwillig of onder dwang heeft gegeven. De politie doet in verband met het onderzoek geen mededelingen.

RoddelsMuharrem (24) en Dogus (20), de twee neergeschoten mannen, beweren in een gesprek dat De Limburger met hen heeft gehad dat de schietpartij geen gevolg is geweest van een ripdeal of een ander drugsconflict, zoals eerder in diverse media is bericht. De aanleiding zouden roddels en achterklap via whatsapp zijn geweest.

Dogus en een van de broers K. zouden berichten hebben uitgewisseld over en met een tienermeisje uit Roermond. De ruzie daarover zou hebben geleid tot de confrontatie waarbij zij zondagmiddag zijn beschoten.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee